Aktualnosti

11.04.2024 CAP radionice za djecu


Poštovani roditelji,

radionice CAP programa za djecu školske obveznike održati će se 16., 18. i 19.4.2024. (objekt Poljanice) te 24., 25. i 26.4.2024. (objekt Dubec).
O točnom vremenu održavanja radionica biti ćete obaviješteni putem oglasnih ploča vaših odgojnih skupina. 

Više o radionicama možete saznati u našoj rubrici "Za roditelje - CAP program" te na linku: 
Udruga roditelja KORAK PO KORAK - CAP program

10.04.2024 Dječja utrka "Trk! Za Zdravlje!" - Korak Prema Zdravijoj Budućnosti!


Pozivamo Vas na Dječju Utrku "Trk! Za Zdravlje!" - Korak Prema Zdravijoj Budućnosti!

 

S ponosom Vas pozivamo na jedinstven događaj u srcu našeg glavnog grada – dječju utrku "Trk! Za zdravlje!", koja će se odvijati na Trgu bana Josipa Jelačića, 21. travnja 2024. od 10:00 do 13:00 sati. Pozivamo sve mlade i obitelji na dan ispunjen zabavom, edukacijom i, prije svega, promicanjem zdravlja.

 

Zašto "Trk! Za zdravlje!"? Cilj je osvijestiti najmlađe o važnosti zdravih životnih navika od rane dobi, uključujući i znanje o vlastitim zdravstvenim pokazateljima, kao što je kolesterol.

 

Program Događanja:

10:00 – Otvaranje programa s predstavnicima organizatora i zabavnim aktivnostima za djecu i roditelje. Posebno ističemo nastup mladog hrvatskog blues glazbenika Odina Sokača u pratnji njegovog sjajnog benda!

12:00 – Start utrke, gdje će mladi natjecatelji imati priliku pokazati svoju brzinu i snagu.

13:00 – Svečana dodjela nagrada.

13:30 – Zatvaranje događanja s porukom da zdravlje počinje s nama.

 

Pridružite Nam Se u Misiji za Zdraviju Budućnost za naše najmlađe!

 

OVDJE

 

ili putem QR koda

 

A qr code with a few black squares

Description automatically generated

 

 

U sklopu nacionalne kampanje "Znaš li svoj broj?", koja promiče važnost ranog otkrivanja visokog kolesterola i prevencije kardiovaskularnih bolesti, ova utrka dolazi kao rezultat suradnje Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Hrvatskog društva za aterosklerozu HLZ-a, Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Ministarstva zdravstva te brojnih drugih partnera.

 

 

27.03.2024 Upisi u I. razred osnovne škole, šk. god. 2024./2025.


Poštovani roditelji djece školskih obveznika,

s ciljem lakšeg praćenja procesa upisa u osnovnu školu, potrebnih koraka te ključnih datuma, Grad Zagreb pripremio je kratki Vodič za upise koji je dostupan ovdje.


18.03.2024 TRIBINA "Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?"

 

Dragi roditelji,
 
o roditeljstvu se s pravom puno govori i piše. Mnoge su zamke koje čekaju roditelje u različitim etapama odgoja djece. Ono što u svakodnevnom radu možemo sve češće čuti jest izjava roditelja da se osjećaju loše, da su nesretni. Razloga za ovo ima puno, bilo da su oni  osobni, obiteljski, fizički, emocionalni,... Nameće se pitanje: može li nesretan roditelj odgojiti sretno dijete? O ovoj temi govorit ćemo na našoj novoj tribini. 
 

Tribina
Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?
održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, s početkom u 18 sati putem You tube kanala.

 
Tribinu će voditi mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja.
 
Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr.
 
Veselimo se vašem sudjelovanju!

 


13.03.2024 PREDSTAVA "ČOVJEČULJAK SNOVULJAK"


Dječji vrtić "Sunce" je 12. i 13. ožujka 2024. god., u prostorima oba objekta, ugostio kazalište "Budilica" s predstavom "Čovječuljak Snovuljak".
Autorica Ivana Guljašević napisala je priču koja zabavlja, ali i umiruje te unosi toplinu u dječja srca. Glumac i glazbenik Martin Ladika kroz vještu glumu i vesele pjesme prenio je djeci poruku kako se osjećati sigurnijim i hrabrijim i tko im u tome može pomoći. U predstavi i interakciji s glumcem uživala su djeca svih vrtićkih i starijih jasličkih grupa, kao i djeca koja polaze Program predškole. 

I vi s djecom možete pogledati videoslikovnicu autorice Ivane Guljašević na sljedećem linku:


Ivana Guljašević: "Čovječuljak Snovuljak"


28.02.2024 PREDSTAVA "TRI SNJEGOVIĆA"


Odgojiteljice, članice dramske skupine iz područnog objekta "Dubec", ponovno su razveselile našu djecu zabavnom i poučnom predstavom:

"TRI SNJEGOVIĆA"!

23.02.2024 OBAVIJEST - podnošenje zahtijeva za prijelaz djece u gradskim vrtićima!


Dječji vrtić "Sunce"
Zagreb, III. Poljanice 2


OBAVIJEST
RODITELJIMA/SKRBNICIMA O MOGUĆNOSTI PRIJELAZA DJETETA/DJECE U DRUGI GRADSKI DJEČJI VRTIĆ
ZA PEDAGOŠKU GODINU 2024./2025.
 
 
Roditelji/skrbnici koji imaju upisano dijete/djecu u Dječji vrtić "Sunce", a ne odgovara im po mjestu stanovanja, mogu poslati Zamolbu za prijelaz djeteta/djece u drugi odgovarajući gradski dječji vrtić.
 
Zainteresirani roditelji/skrbnici pisanu Zamolbu za prijelaz djeteta/djece u drugi gradski dječji vrtić (link) trebaju predati u razdoblju od 26. veljače do 1. ožujka 2024. godine u dječji vrtić koji dijete/djeca trenutno pohađa/ju.
 
U skladu s Pravilnikom o upisu djece u Dječji vrtić "Sunce", a temeljem pisanog zahtjeva roditelja djeteta, Dječji vrtić provodi postupak prijelaza djece polaznika Dječjeg vrtića u drugi gradski dječji vrtić.
 
 
 
 
RAVNATELJICA
 
Gordana Šencaj

21.02.2024 POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK - PREVENCIJA KARIJESA


 
 

Poštovani roditelji,

učinite nešto za oralno zdravlje Vašeg djeteta i dođite na roditeljski sastanak koji će se održati u prostorijama Dječjeg vrtića "Sunce" u centralnom objektu na adresi III. Poljanice 2, 

27.2.2024. (utorak) u 16.30 sati.

Pozivamo roditelje djece koja pohađaju odgojne skupine:
CO Poljanice: ZVONČIĆI, CVJETIĆI, LISTIĆI , PATKICE , REINBOW,   LAVIĆI
PO Dubec:JAGODICE, TRATINČICE, TREŠNJICE, PTIČICE, VJEVERICE, MRAVIĆI 
da se odazovu na roditeljski sastanak.

Tema sastanka je predstavljanje Programa prevencije karijesa u djece predškolske i školske dobi u Gradu Zagrebu te kratko predavanje o oralnoj higijeni, pravilnoj prehrani i prevenciji karijesa.

Predavanje će održati 
dr.sc.Snježana Kadić, dr.med.dent., specijalist dječje i preventivne stomatologije iz Stomatološke poliklinike Zagreb, Perkovčeva 3. Stomatološka poliklinika Zagreb će ujedno i provoditi ovaj Program. 

Veselimo se vašem dolasku i nadamo se što većem odazivu!
 
 

 
 

13.02.2024 VAŽNA OBAVIJEST!Poštovani roditelji,
 
dobili smo dopis Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, a vezano za ostvarivanje prava na sudjelovanje roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba od 1. siječnja 2024. godine.

Roditelji/skrbnici dužni su do 29. veljače 2024. godine podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na sudjelovanje roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog ? predškolskog odgoja i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba od 1. siječnja 2024. godine.
 
Roditelji/skrbnici dužni su do 25.03.2024. godine dostaviti predškolskoj ustanovi dokaz o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava na olakšice.


Zahtjev za ostvarivanje prava na olakšice - link


S poštovanjem,
 
Uprava Vrtića
 

01.02.2024 V A Ž N O !


 
UPIS U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA DJECU S VEĆ UTVRĐENIM TEŠKOĆAMA U RAZVOJU
I DJECU KOJA SU IMALA ODGODU POČETKA ŠKOLOVANJA


Poštovani roditelji,
 
dobili smo dopis Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade a vezano za pregled djece koja pohađaju predškolske ustanove u Gradu Zagrebu i imaju već prethodno utvrđene teškoće u razvoju, a radi upisa u I. razred osnovne škole u šk. g. 2024./2025.
 
Roditelji djece koja su dobila odgodu u pisa u I. razred osnovne škole u šk. g. 2023./2024. i roditelje djece školskih obveznika u šk. g. 2024./2025., a koja imaju već utvrđene teškoće u razvoju, pozivaju se da pristupe pregledu djece u ambulantama školske medicine u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja 2024. godine, sukladno rasporedu za koji prilažemo link u nastavku ove obavijesti.
 
Napomena: sva ostala djeca, a koja su školski obveznici u sljedećoj školskoj godini 2024./2025., pristupaju postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja radi upisa u I. razred osnovne škole u ambulanti školske medicine i školi kojoj pripadaju prema upisnom području nakon 31. ožujka 2024. godine.


Dopis Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade - link
Raspored pregleda - link

 

Uprava Vrtića

26.01.2024 DUKATOV 12. KREATIVNI NATJEČAJ "VOLIM ŠUME"


 
 

Dragi i poštovani roditelji,

djeca iz našeg vrtića uključila su se u 12. kreativni likovni natječaj Dukata pod nazivom „VOLIM ŠUME!“. Za temu natječaja izabrana je: "Raznolik šumski svijet" kako bi saznali kako predškolci i učenici nižih razreda vide i likovno dočaravaju bogatstvo i raznolikost ekosustava šume te kako bi ponovno zajedno posadili još jednu šumu. Ove godine dvostruko veću jer se Dukat obavezao za svaki pristigli crtež posaditi čak dvije sadnice! 

Na natječaj je stigao rekordni broj radova – njih čak 13 tisuća! Upravo zahvaljujući tome ovaj zajednički projekt predškolaca i učenika, učitelja i odgajatelja i Dukata, treću godinu zaredom rezultirat će novim valom pošumljavanja – sadnjom 26 tisuća sadnica stabala, ponovno u suradnji s Hrvatskim šumama!

No, prije toga vas pozivamo da sudjelujete u javnom glasanju i izaberete najbolji rad iz selekcije 27 finalnih radova po ocjeni stručnog žirija! Među 27 izabranih radova je i rad Pavla Titlića, dječaka iz našeg vrtića!

Glasati možete na Facebook stranici Dukata gdje su izloženi svi radovi finalista, od 25. siječnja do 1. veljače 2024. godine u podne, putem oznake Like / Sviđa mi se i Love / Srce za jedan ili više vaših favorita. 

Link na rad našeg Pavla je slijedeći: 
https://www.facebook.com/share/KeTminCYeLv36qxx/?mibextid=WC7FNe
 
 

Rad s najviše osvojenih lajkova / srca pridružit će se pobjednicima koje će izabrati stručni žiri. Tako će Dukatov 12. likovni natječaj iznjedriti ukupno šest pobjednika, a rezultat će biti treći val najvećeg pojedinačnog korporativnog projekta pošumljavanja u zemlji!
 
Hvala vam na suradnji i svakom lajku za našeg Pavla!
 

15.12.2023 PREDSTAVA "NOVOGODIŠNJI POŠTAR"


U oba objekta našeg vrtića 15.12.2024. god. održan je lutkarski mjuzikl "Novogodišnji poštar" autora Duška Mucala, a u produkciji i izvedbi Studia Suncokret.
Djeca su uživala u zabavnoj priči i veselo sudjelovala u lako pamtljivim pjesmicama! Veselimo se nekim novim predstavama... :)


05.12.2023 PREDSTAVA U VRTIĆU


Dramska skupina objekta Dubec je 5.12., uoči blagdana Sv. Nikole, razveselila našu djecu predstavom "Kako pomoći Sv. Nikoli?".
Šaljiva, ali poučna priča izazvala je mnogo veselja i smijeha te dobila ovacije zahtjevne dječje publike... :)

01.12.2023 OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU ZA DJECU ŠKOLSKE OBVEZNIKE - OBJEKT POLJANICE


Poštovani i dragi roditelji,
 
dana 8.12.2023. godine (petak) u 16:30 satiu centralnom objektu Dječjeg vrtića "Sunce" (III. Poljanice 2) održat će se roditeljski sastanak za djecu koja su ove godine školski obveznici iz odgojnih skupina „Listići“, „Cvjetići“, „Patkice“, „Rainbow“ i „Mala škola“,
a dana 11.12.2023. godine (ponedjeljak) u 16:30 satiu područnom objektu Dječjeg vrtića "Sunce" (Prominska 1) roditeljski sastanak za djecu koja su ove godine školski obveznici iz odgojnih skupina „Trešnjice“, „Vjeverice“ i „Mravići“.

Dođite i saznajte:

 • što podrazumijeva zrelost za školu?
 • koji su važni čimbenici kako biste se vaša djeca i vi pripremili za ulazak u svijet škole?
 • kako vi, kod kuće, možete poticati predvještine čitanja i pisanja, razvoj grafomotorike te ostale kompetencije djeteta važne za uspješan početak školovanja?
 
Veselimo se susretu!
 
Stručno razvojna služba Dječjeg vrtića „Sunce“
 09.11.2023 BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE


Poznato je da djeca imaju strah prilikom svake posjete liječniku. Događaj, koji bi trebao biti ugodan, za dijete svaki put uglavnom predstavlja traumatsko iskustvo.

Stoga smo se uključili u projekt Bolnica za medvjediće koji su organizirali studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu s ciljem smanjivanja dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanjem bolnica i bolničkog miljea najmlađim bolesnicima.

Radionica je odrađena 6.11.2023. u skupinama: CVJETIĆI, LISTIĆI, PATKICE i RAINBOW,  odnosno u skupinama koje pohađaju djeca koja su napunila 4 godine. Za radionicu su djeca morala donijeti svoju omiljenu plišanu igračku. 

20.09.2023 "MALA ŠKOLA"


OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE U PROGRAMU PREDŠKOLE - „MALE ŠKOLE“
 
Poštovani roditelji,

pozivamo vas na sastanak koji će se održati dana 26.9.2023. god. (utorak) u 16:30 sati  u centralnom objektu Dječjeg vrtića "Sunce", III. Poljanice 2.

Dnevni red:
1. Plan i program rada "Male škole" za ped. god. 2023./2024.
2. Obveze roditelja
3. Razno
 
Molimo sve roditelje da se odazovu!
                                                                          Uprava vrtića 
 
                           

14.07.2023 VAŽNO - Odluka o mjerilima za naplatu usluga dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb


Dječji vrtić "Sunce"
Zagreb, III. Poljanice 2
KLASA: 601-01/23-01/69
URBROJ: 251-613-01-23-02
Zagreb, 14.7.2023.
 
                                              OBAVIJEST
 
Poštovani roditelji / skrbnici,
 
obavještavamo Vas da je donesena nova Odluka o mjerilima za naplatu usluga dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od roditelja/skrbnika - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba br. 15/23) te Izmjene i dopune Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2023. godinu (Službeni glasnik Grada Zagreba br. 17/23).
Izmjene navedenih propisa primjenjuju se od 1. srpnja 2023. godine.
 
 
 
 
                                                                            Ravnateljica:
                                                                           
Gordana Šencaj
 

21.06.2023 OBAVIJEST ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE


OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU I POTPISIVANJU UGOVORA

RODITELJSKI SASTANAK
Sastanak s roditeljima novoupisane djece u redovite programe vrtića/jaslica (ne u Program predškole) održat će se u centralnom objektu Dječjeg vrtića „Sunce“, III Poljanice 2, dana 28.8.2023. god. s početkom u 16:30 sati.
Roditeljski sastanak za roditelje djece upisane u Program predškole bit će održan krajem mjeseca rujna (molimo pratite obavijesti na WEB stranici vrtića).
 
POTPISIVANJE UGOVORA
Preduvjet za potpisivanje Ugovora je da roditelj/skrbnik Dječjem vrtiću, ukoliko to već nije učinio prilikom dolaska na inicijalni razgovor, dostavi sljedeću dokumentaciju:

 • potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić,
 • presliku zdravstvene iskaznice djeteta,
 • presliku iskaznice imunizacije djeteta (podaci o procijepljenosti), a original na uvid,
 • za djecu s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama relevantnu dokumentaciju radi utvrđivanja potreba i statusa djeteta (nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja, nalaz i mišljenje specijaliziranih ustanova, Rješenje Centra za socijalnu skrb, mišljenje stručnog tima dječjeg vrtića odnosno individualizirani odgojno-obrazovni program ukoliko je dijete prethodno pohađalo dječji vrtić, medicinsku dokumentaciju i dr.),
 • ispisnicu iz vrtića u kojem je dijete trenutno upisano (djeca upisana u druge gradske ili privatne vrtiće,
 • zdravstveni karton iz vrtića u kojemu je dijete trenutno upisano (djeca upisana u druge gradske ili privatne vrtiće,
 
Ukoliko roditelji Dječjem vrtiću ne dostave gore navedenu dokumentaciju, smatrat će se da su odustali od upisa djeteta u Dječji vrtić.
 
TERMINI POTPISIVANJA UGOVORA
Potpisivanje Ugovora o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja djeteta za djecu primljenu u Dječji vrtić „Sunce“, a za koju je predana gore navedena dokumentacija, obavljat će se od 3. do 11.7.2023. god. u tajništvu vrtića u centralnom objektu, III. Poljanice 3, od  8:00 do 16:00 sati (iznimno u utorak  4.7.2023. god. od 9:00 do 17:00 sati). 
 
Roditelji djece koji do gore navedenog perioda potpisivanja Ugovora nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju moći će nakon dostave dokumenata potpisati Ugovor odmah po završetku roditeljskog sastanka 28.8.2023. god. Djeca koja nisu procijepljena prema važećem kalendaru cijepljenja do navedenog roka, Ugovor će potpisati nakon obavljenog cijepljenja uz dostavljenu iskaznicu imunizacije.
Ugovor potpisuju oba roditelja!
 
 Uprava vrtića
 

20.06.2023 Obavijest o rezultatima upisa djece u Dječji vrtić "Sunce" za pedagošku godinu 2023./2024.


Poštovani roditelji/skrbnici,

na poveznici OBJAVA REZULTATA UPISA možete preuzeti listu s rezultatima upisa. 
Za sve informacije vezane uz potpisivanje ugovora za upis u vrtić te roditeljskog sastanka za novoupisanu djecu, molimo pratite obavijesti na WEB stranici dječjeg vrtića.
 

Uprava Dječjeg vrtića "Sunce"

19.05.2023 UPISI U PEDAGOŠKU GODINU 2023./2024.

 

OBAVIJEST

o upisu djece rane i predškolske dobi
u programe predškolskog odgoja i obrazovanja

za pedagošku godinu 2023./2024. na području Grada Zagreba
 
Dječji vrtići Grada Zagreba će zahtjeve za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimati
 
od 24. svibnja do 5. lipnja 2023. godine
isključivo elektroničkom prijavom putem Portala Moje ZG e-usluge
https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/#/
na poveznici e-VRTIĆI


 
Detaljne informacije o upisima, Pravilnik o upisu kao i ponudu posebnih programa možete preuzeti s poveznica:
Ostale informacije i dodatnu dokumentaciju potražite u rubrici UPISI

02.05.2023 TJEDAN ZDRAVLJA


Tjedna zdravlja u vrtiću – tjedan pravilne prehrane proveli smo u našem vrtiću od 24. do 28.4.2023.god.
 
Povodom istoga, odgojitelji su  u svojim odgojnim skupinama s djecom svaki dan provodili aktivnosti sljedećih tema:

PONEDJELJAK - žitarice
UTORAK - povrće
SRIJEDA - mliječni proizvodi
ČETVRTAK - voće
PETAK - bjelančevine


26.04.2023 IZLET


Izlet starijih vrtićkih skupina iz područnog objekta Dubec u Ekopark „KRAŠ“, 25.4.2023.god. :)22.04.2023 DAN PLANETE ZEMLJE

U sklopu aktivnosti vezanih uz Dan planeta Zemlje:

 • potičemo odgovorno  ponašanje i ekološku svijest o očuvanju prirode, okoliša i naše planete
 • učimo pravilno odlagati otpad te upućujemo na njegovo smanjenje
 • potičemo kreativne  načine izražavanja upotrebom recikliranih materijala (likovni uratci, eko-kostimi, eko-kvizovi, eko-parole i sl.)
 • upoznajemo se s prirodnim izvorima energije - sunce, vjetar, voda

07.03.2023 OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA O MOGUĆNOSTI PRIJELAZA DJETETA/DJECE U DRUGI GRADSKI DJEČJI VRTIĆ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2023./2024.


Roditelji/skrbnici kojima je dijete upisano u gradski dječji vrtić koji im ne odgovara po mjestu stanovanja, imaju mogućnost prijelaza djeteta/djece u drugi odgovarajući gradski dječji vrtić.

 
Zainteresirani roditelji/skrbnici pisanu Zamolbu o potrebi prijelaza djeteta/djece u drugi gradski dječji vrtić trebaju predati u razdoblju OD 20. DO 24. OŽUJKA 2023. GODINE u dječji vrtić koji dijete/djeca pohađa/ju.
 
Komisija za upis djece u dječjem vrtiću rješavat će zamolbe roditelja/skrbnika u skladu s Pravilnikom o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga i kriterijima za prednost pri upisu.
 
Dječji vrtići izvijestit će roditelje/skrbnike o rezultatima postupka prijelaza djece u gradskim dječjim vrtićima 3. travnja 2023. godine.
 
Temeljem odobrenog prijelaza roditelji/skrbnici ispisat će dijete/djecu s 31. kolovoza 2023. godine iz sadašnjeg dječjeg vrtića i upisati ih u odgovarajući dječji vrtić s početkom pedagoške godine 2023./2024., odnosno od 1. rujna 2023. godine.

16.01.2023 OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024. ZA DJECU KOJA IMAJU RJEŠENJE O ODGODI UPISA I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU


Poštovani roditelji,
 
ukoliko je Vaše dijete, školski obveznik, u školskoj godini 2022./2023. dobilo Rješenje o odgodi upisa u 1. razred osnovne škole ili ima utvrđenu teškoću u razvoju, molimo Vas prijavite dijete na pregled za upis u 1. razred osnovne škole kod nadležnog liječnika školske medicine u vremenu od 1. veljače do 15. travnja 2023. zbog pravovremenog određivanja programske i profesionalne potpore. Dodatne informacije o upisu kao i raspored pregleda  možete pročitati u dolje navedenim poveznicama. 

Zahvaljujemo na suradnji i srdačno Vas pozdravljamo!

Stručni tim dječjeg vrtića "Sunce"

OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED ZA DJECU S TUR I DJECU S ODGODOM UPISA

RASPORED PREGLEDA ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.

10.11.2022 POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI DUBEC


Djeca starijih odgojnih skupina i djeca upisana u program Male škole posjetila su Gradsku knjižnicu Dubec. Uz čitanje priča i izradu likovnih radova proveli su ugodno vrijeme družeći se s djelatnicima knjižnice. :)


01.11.2022 MJESEC KNJIGE


Mjesec knjige (15.10.-15.11.) 

Ovogodišnje manifestacije posvećene su mladima, jer je 2022. god. proglašena Europskom godinom mladih.

* aktivnosti u vrtiću: čitamo priče, izmišljamo i pričamo priče, dramatiziramo priče, izrađujemo vlastite slikovnice - od ideje do ilustracije, obogaćujemo kutić slikovnica - uređujemo oštećene slikovnice, igramo se knjižnice i sajma knjiga (Interliber), izrađujemo straničnike, starija djeca - „čitači“ čitaju mlađoj djeci, uređujemo kutak za čitanje - „ malu čitaonicu“, igramo se kviza - pogađamo likove iz poznatih bajki, stvaramo izložbu likovnih radova – naša knjižnica

* učimo: zašto je važno znati čitati, kako je nastalo pismo, čime su ljudi pisali nekad i danas, čemu služi pošta, kako poruka putuje danas, kakve sve knjige postoje, razlika knjižnice i knjižare i sl.11.10.2022 DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

 

U tjednu od 10.10. do 14.10.2022. u vrtiću su se provodile aktivnosti vezane uz Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te buđenje svijesti o važnosti zdrave i ekološke prehrane.


01.09.2022 DOBRODOŠLICA


Draga djeco i roditelji,
dobro nam došli u Dječji vrtić „Sunce“!
 
Želimo vam puno osmjeha, radosti, novih iskustava i divnih trenutaka u novoj pedagoškoj godini! J
21.06.2022 HAK radionica

21.06. 2022. (utorak) održala se  – HAK-Hrvatski autoklub –edukativna radionica „Vidi i klikni“u centralnom objektu Poljanice (cilj:sigurnost djece u prometu).
Prisustvovala su djeca predškolske dobi iz centralnog i područnog objekta.

08.06.2022 VAŽNA OBAVIJEST - REZULTATI UPISA!!


IZMJENA OBAVIJESTI o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba
 
 
U Obavijesti o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba, KLASA: 601-01/22-001/38, URBROJ: 251-07-11-22-3 od 3. svibnja 2022. (u daljnjem tekstu: Obavijest), pod točkom IV. OBJAVA REZULTATA UPISA mijenja se dio teksta i sada glasi:
 
 
„Rezultati upisa djece u pojedine programe (podaci o prihvaćenim i odbijenim zahtjevima za upis djece) bit će objavljeni pod šifrom djeteta na oglasnim pločama i mrežnim stranicama dječjih vrtića 10. lipnja 2022.
Roditelj/skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može podnijeti žalbu Upravnom vijeću dječjeg vrtića do 27. lipnja 2022.
O žalbama roditelja/skrbnika odlučuje Upravno vijeće u roku od 15 dana od dana isteka roka za žalbu.“
 
Sve ostalo u sadržaju teksta Obavijesti ostaje neizmijenjeno.

IZMJENA OBAVIJESTI - DOPIS21.03.2022 HUMANITARNA POMOĆ ZA UKRAJINU


Djelatnici našeg vrtića uključili su se u malu humanitarnu akciju pomoći ukrajinskom narodu!

U roku od samo nekoliko sati prikupile su se velike količine namirnica i higijenskih potrepština, koje su uz inzulin, lijekove i medicinski materijal odvežene u samo srce Ukrajine. Akciji su se pridružili i donatori Udruge "Mali zmaj" te Zagrebačko dijabetičko društvo. Uz pripremljene pakete pomoći poslali smo i crteže naše vrtićke djece koji su posebno dirnuli ljude do kojih je pomoć došla. Vjerujemo da su ih dodatno ohrabrili da izdrže ove strašne i neizvjesne dane!

O našoj maloj akciji pisano je na više ukrajinskih portala, a ovo je link na jednu od tih objava!


01.06.2021 ISPIS IZ DJEČJEG VRTIĆA


Poštovani roditelji, 

prilikom ispisa djeteta/djece iz vrtića potrebno je ispuniti ZAHTJEV ZA ISPIS  te podmiriti preostalo dugovanje i javiti se u računovodstvo. Djeca koja odlaze u školu trebaju biti ispisana iz dječjeg vrtića do 31.8.2021. Također je potrebno ispuniti gore navedene korake jer se DJECA NE ISPISUJU IZ VRTIĆA AUTOMATSKI. 


© 2024 Vrtić Sunce. Sva prava pridržana.