Aktualnosti

19.05.2023 UPISI U PEDAGOŠKU GODINU 2023./2024.

 

OBAVIJEST

o upisu djece rane i predškolske dobi
u programe predškolskog odgoja i obrazovanja

za pedagošku godinu 2023./2024. na području Grada Zagreba
 
Dječji vrtići Grada Zagreba će zahtjeve za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimati
 
od 24. svibnja do 5. lipnja 2023. godine
isključivo elektroničkom prijavom putem Portala Moje ZG e-usluge
https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/#/
na poveznici e-VRTIĆI


 
Detaljne informacije o upisima, Pravilnik o upisu kao i ponudu posebnih programa možete preuzeti s poveznica:
Ostale informacije i dodatnu dokumentaciju potražite u rubrici UPISI

02.05.2023 TJEDAN ZDRAVLJA


Tjedna zdravlja u vrtiću – tjedan pravilne prehrane proveli smo u našem vrtiću od 24. do 28.4.2023.god.
 
Povodom istoga, odgojitelji su  u svojim odgojnim skupinama s djecom svaki dan provodili aktivnosti sljedećih tema:

PONEDJELJAK - žitarice
UTORAK - povrće
SRIJEDA - mliječni proizvodi
ČETVRTAK - voće
PETAK - bjelančevine


26.04.2023 IZLET


Izlet starijih vrtićkih skupina iz područnog objekta Dubec u Ekopark „KRAŠ“, 25.4.2023.god. :)22.04.2023 DAN PLANETE ZEMLJE

U sklopu aktivnosti vezanih uz Dan planeta Zemlje:

 • potičemo odgovorno  ponašanje i ekološku svijest o očuvanju prirode, okoliša i naše planete
 • učimo pravilno odlagati otpad te upućujemo na njegovo smanjenje
 • potičemo kreativne  načine izražavanja upotrebom recikliranih materijala (likovni uratci, eko-kostimi, eko-kvizovi, eko-parole i sl.)
 • upoznajemo se s prirodnim izvorima energije - sunce, vjetar, voda

04.04.2023 Uskrsna čestitka


                      

14.03.2023 V A Ž N O !

 

OBAVIJEST O ODGODI RODITELJSKOG SASTANKA

 

Poštovani roditelji,

nažalost, moramo vas izvjestiti da se odgađa održavanje roditeljskog sastanka za djecu koja su ove godine školski obveznici iz odgojnih skupina „Pčelice“, „Leptirići“, „Mravići“ i Male škole - Dubec, a koji je bio zakazan za 15.3.2023. godine (srijeda) u 16:30 sati.

Novi termin održavanja sastanka biti će naknadno objavljen.

Hvala vam na razumijevanju i suradnji!


 
Uprava vrtića

13.03.2023 OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU ZA DJECU ŠKOLSKE OBVEZNIKE - OBJEKT DUBEC


Dana 15.3.2023. godine (srijeda) u 16:30 sati, u sobi dnevnog boravka odgojne skupine „Mravići“, održat će se roditeljski sastanak za djecu koja su ove godine školski obveznici iz odgojnih skupina „Pčelice“, „Leptirići“, „Mravići“ i Male škole - Dubec.
 
Dođite i saznajte:

 • što podrazumijeva zrelost za školu?
 • kako teče proces upisa djeteta u prvi razred?
 • koji su preduvjeti prijevremenog upisa ili odgode upisa u prvi razred?
 • koji su važni čimbenici da biste se vi i vaša djeca pripremili za ulazak u svijet škole?
 
Na ova, i sva druga pitanja, odgovore će dati:
 • stručno razvojna služba Dječjeg vrtića „Sunce“ i gosti - stručni djelatnici Osnovne škole „Antuna Mihanovića“07.03.2023 OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA O MOGUĆNOSTI PRIJELAZA DJETETA/DJECE U DRUGI GRADSKI DJEČJI VRTIĆ ZA PEDAGOŠKU GODINU 2023./2024.


Roditelji/skrbnici kojima je dijete upisano u gradski dječji vrtić koji im ne odgovara po mjestu stanovanja, imaju mogućnost prijelaza djeteta/djece u drugi odgovarajući gradski dječji vrtić.

 
Zainteresirani roditelji/skrbnici pisanu Zamolbu o potrebi prijelaza djeteta/djece u drugi gradski dječji vrtić trebaju predati u razdoblju OD 20. DO 24. OŽUJKA 2023. GODINE u dječji vrtić koji dijete/djeca pohađa/ju.
 
Komisija za upis djece u dječjem vrtiću rješavat će zamolbe roditelja/skrbnika u skladu s Pravilnikom o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga i kriterijima za prednost pri upisu.
 
Dječji vrtići izvijestit će roditelje/skrbnike o rezultatima postupka prijelaza djece u gradskim dječjim vrtićima 3. travnja 2023. godine.
 
Temeljem odobrenog prijelaza roditelji/skrbnici ispisat će dijete/djecu s 31. kolovoza 2023. godine iz sadašnjeg dječjeg vrtića i upisati ih u odgovarajući dječji vrtić s početkom pedagoške godine 2023./2024., odnosno od 1. rujna 2023. godine.

01.03.2023 CAP radionice za djecu


Poštovani roditelji,

radionice CAP programa za djecu školske obveznike održati će se 7., 8. i 9.3.2023. (objekt Poljanice) te 14.,15. i 16.3.2023. (objekt Dubec).
O točnom vremenu održavanja radionica biti ćete obaviješteni putem oglasnih ploča vaših odgojnih skupina. 

Više o radionicama možete saznati u našoj rubrici "Za roditelje - CAP program" te na linku: 
Udruga roditelja KORAK PO KORAK - CAP program

01.02.2023 VAŽNO - OLAKŠICE


Ostvarivanje prava na olakšice-sudjelovanje roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba u 2023.

Poštovani roditelji, molimo vas da prilikom predaje zahtjeva priložite dokaz o ostvarenim prihodima članova zajedničkog kućanstva kao i dokaz o uplaćenim ratama stambenog kredita ili najamnine

OBAVIJEST O PRAVU NA OLAKŠICE-SUDJELOVANJE RODITELJA/SKRBNIKA U CIJENI REDOVITOG PROGRAMA RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA GRADA ZAGREBA OD 01. SIJEČNJA 2023. GODINE

ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OLAKŠICE-SUDJELOVANJE U CIJENI U REDOVITOG PROGRAMA RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA GRADA ZAGREBA U 2023.GODINI

16.01.2023 OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024. ZA DJECU KOJA IMAJU RJEŠENJE O ODGODI UPISA I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU


Poštovani roditelji,
 
ukoliko je Vaše dijete, školski obveznik, u školskoj godini 2022./2023. dobilo Rješenje o odgodi upisa u 1. razred osnovne škole ili ima utvrđenu teškoću u razvoju, molimo Vas prijavite dijete na pregled za upis u 1. razred osnovne škole kod nadležnog liječnika školske medicine u vremenu od 1. veljače do 15. travnja 2023. zbog pravovremenog određivanja programske i profesionalne potpore. Dodatne informacije o upisu kao i raspored pregleda  možete pročitati u dolje navedenim poveznicama. 

Zahvaljujemo na suradnji i srdačno Vas pozdravljamo!

Stručni tim dječjeg vrtića "Sunce"

OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED ZA DJECU S TUR I DJECU S ODGODOM UPISA

RASPORED PREGLEDA ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.

21.12.2022 PREDSTAVA U VRTIĆU


Dramska skupina objekta Poljanice razveselila je našu djecu predstavom "Snjeguljica spašava Božić"!
Šaljiva, ali poučna priča izazvala je mnogo veselja i smijeha te dobila ovacije zahtjevne dječje publike... :)

10.11.2022 POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI DUBEC


Djeca starijih odgojnih skupina i djeca upisana u program Male škole posjetila su Gradsku knjižnicu Dubec. Uz čitanje priča i izradu likovnih radova proveli su ugodno vrijeme družeći se s djelatnicima knjižnice. :)


01.11.2022 MJESEC KNJIGE


Mjesec knjige (15.10.-15.11.) 

Ovogodišnje manifestacije posvećene su mladima, jer je 2022. god. proglašena Europskom godinom mladih.

* aktivnosti u vrtiću: čitamo priče, izmišljamo i pričamo priče, dramatiziramo priče, izrađujemo vlastite slikovnice - od ideje do ilustracije, obogaćujemo kutić slikovnica - uređujemo oštećene slikovnice, igramo se knjižnice i sajma knjiga (Interliber), izrađujemo straničnike, starija djeca - „čitači“ čitaju mlađoj djeci, uređujemo kutak za čitanje - „ malu čitaonicu“, igramo se kviza - pogađamo likove iz poznatih bajki, stvaramo izložbu likovnih radova – naša knjižnica

* učimo: zašto je važno znati čitati, kako je nastalo pismo, čime su ljudi pisali nekad i danas, čemu služi pošta, kako poruka putuje danas, kakve sve knjige postoje, razlika knjižnice i knjižare i sl.11.10.2022 DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

 

U tjednu od 10.10. do 14.10.2022. u vrtiću su se provodile aktivnosti vezane uz Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te buđenje svijesti o važnosti zdrave i ekološke prehrane.


01.09.2022 DOBRODOŠLICA


Draga djeco i roditelji,
dobro nam došli u Dječji vrtić „Sunce“!
 
Želimo vam puno osmjeha, radosti, novih iskustava i divnih trenutaka u novoj pedagoškoj godini! J
21.06.2022 HAK radionica

21.06. 2022. (utorak) održala se  – HAK-Hrvatski autoklub –edukativna radionica „Vidi i klikni“u centralnom objektu Poljanice (cilj:sigurnost djece u prometu).
Prisustvovala su djeca predškolske dobi iz centralnog i područnog objekta.

15.06.2022 LJETNI RASPORED RADA

Poštovani roditelji,

na poveznici LJETNI RASPORED RADA-JASLICE i LJETNI RASPORED RADA-VRTIĆ možete preuzeti raspored odgojnih skupina u centralnom objektu tijekom ljetnog perioda

Uprava vrtića

15.06.2022 OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU I POTPISIVANJU UGOVORA


Poštovani roditelji,
RODITELJSKI SASTANAK za roditelje novoupisane djece U REDOVITE PROGRAME VRTIĆA (ne u Program predškole) održat će se u centralnom objektu Dječjeg vrtića „Sunce“, III Poljanice 2, dana 30.8.2022. godine s početkom u 16:30 sati.
Potpisivanje Ugovora o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja djeteta za djecu primljenu u Dječji vrtić „Sunce“ bit će  nakon roditeljskog sastanka (jedan roditelj preuzima ugovor na roditeljskom sastanku i 31.8. vraća u vrtić jedan primjerak ugovora potpisanog od oba roditelja). Djeca koja nisu  procijepljena prema važećem kalendaru cijepljenja do navedenog roka, ugovor će potpisati nakon obavljenog cijepljenja uz dostavljenu iskaznicu imunizacije.
Preduvjet za potpisivanje Ugovora je da roditelj/skrbnik dječjem vrtiću, ukoliko to već nije učinio prilikom dolaska na inicijalni razgovor, dostavi sljedeću dokumentaciju:

 • potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić,
 • presliku zdravstvene iskaznice djeteta,
 • presliku iskaznice imunizacije djeteta (podaci o procijepljenosti), a original na uvid,
 • za djecu s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama relevantnu dokumentaciju radi utvrđivanja potreba i statusa djeteta (nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja, nalaz i mišljenje specijaliziranih ustanova, Rješenje Centra za socijalnu skrb, mišljenje stručnog tima dječjeg vrtića odnosno individualizirani odgojno-obrazovni program ukoliko je dijete prethodno pohađalo dječji vrtić, medicinsku dokumentaciju i dr.)
 • ispisnicu iz vrtića u kojem je dijete trenutno upisano (djeca upisana u druge gradske ili privatne vrtiće)
 • zdravstveni karton iz vrtića u kojemu je dijete trenutno upisano (djeca upisana u druge gradske ili privatne vrtiće)

  RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE DJECE UPISANE U PROGRAM PREDŠKOLE BIT ĆE ODRŽAN KRAJEM 9. MJESECA (molimo pratite obavijesti na Web stranici vrtića
 Uprava vrtića

08.06.2022 VAŽNA OBAVIJEST - REZULTATI UPISA!!


IZMJENA OBAVIJESTI o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba
 
 
U Obavijesti o upisu djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023. na području Grada Zagreba, KLASA: 601-01/22-001/38, URBROJ: 251-07-11-22-3 od 3. svibnja 2022. (u daljnjem tekstu: Obavijest), pod točkom IV. OBJAVA REZULTATA UPISA mijenja se dio teksta i sada glasi:
 
 
„Rezultati upisa djece u pojedine programe (podaci o prihvaćenim i odbijenim zahtjevima za upis djece) bit će objavljeni pod šifrom djeteta na oglasnim pločama i mrežnim stranicama dječjih vrtića 10. lipnja 2022.
Roditelj/skrbnik nezadovoljan rezultatom upisa može podnijeti žalbu Upravnom vijeću dječjeg vrtića do 27. lipnja 2022.
O žalbama roditelja/skrbnika odlučuje Upravno vijeće u roku od 15 dana od dana isteka roka za žalbu.“
 
Sve ostalo u sadržaju teksta Obavijesti ostaje neizmijenjeno.

IZMJENA OBAVIJESTI - DOPIS01.04.2022 Spremnost djeteta za školu


Poštovani roditelji djece školskih obveznika,

pripremili smo za vas kratak pregled onoga što se razvojno očekuje od djeteta prije polaska u školu te što vi kao roditelji možete učiniti da se dijete što bolje i spremnije suoči s novim izazovima koji ga očekuju s prijelazom u osnovnu školu.
Nadamo se da će vam tekst biti zanimljiv i koristan! 

Link na članak nalazi se OVDJE.

)

21.03.2022 HUMANITARNA POMOĆ ZA UKRAJINU


Djelatnici našeg vrtića uključili su se u malu humanitarnu akciju pomoći ukrajinskom narodu!

U roku od samo nekoliko sati prikupile su se velike količine namirnica i higijenskih potrepština, koje su uz inzulin, lijekove i medicinski materijal odvežene u samo srce Ukrajine. Akciji su se pridružili i donatori Udruge "Mali zmaj" te Zagrebačko dijabetičko društvo. Uz pripremljene pakete pomoći poslali smo i crteže naše vrtićke djece koji su posebno dirnuli ljude do kojih je pomoć došla. Vjerujemo da su ih dodatno ohrabrili da izdrže ove strašne i neizvjesne dane!

O našoj maloj akciji pisano je na više ukrajinskih portala, a ovo je link na jednu od tih objava!


23.06.2021 Obavijest o rezultatima upisa djece u vrtić za pedagošku godinu 2021./2022.


Poštovani roditelji/skrbnici,

na poveznici OBJAVA REZULTATA UPISA možete preuzeti listu s rezultatima upisa. Za sve informacije vezane za roditeljski sastanak i potpisivanje ugovora za upis u vrtić molimo pratite obavijesti na WEB stranici dječjeg vrtića.
 
Uprava Dječjeg vrtića "Sunce"

01.06.2021 ISPIS IZ DJEČJEG VRTIĆA


Poštovani roditelji, 

prilikom ispisa djeteta/djece iz vrtića potrebno je ispuniti ZAHTJEV ZA ISPIS  te podmiriti preostalo dugovanje i javiti se u računovodstvo. Djeca koja odlaze u školu trebaju biti ispisana iz dječjeg vrtića do 31.8.2021. Također je potrebno ispuniti gore navedene korake jer se DJECA NE ISPISUJU IZ VRTIĆA AUTOMATSKI. 

16.03.2020 OBAVIJEST - podnošenje zahtijeva za prijelaz djece u gradskim vrtićima!

Poštovani roditelji,
 
Sukladno preporukama za komunikaciju s građanima, a vezano uz trenutnu situaciju širenja COVID-19 virusa, molimo Vas da do daljnjega kad god je moguće komunikaciju s vrtićem preusmjerite na online komunikaciju putem službene elektronička pošte vrtića: vrtic.sunce@zagreb.hr ili na komunikaciju putem pošte i telefona. Slijedom navedenog, zahtjeve za prijelaz djece u gradskim dječjim vrtićima za pedagošku godinu 2020./2021. možete podnositi na gore navedene načine, poštom ili elektroničkim putem. Zahtjev za prijelaz možete preuzeti na našoj Web stranici www.vrtic-sunce.zagreb.hr
 
Zahvaljujemo na suradnji,
Uprava vrtića


© 2023 Vrtić Sunce. Sva prava pridržana.