Upute za proslavu rođendana u vrtiću

UPUTE RODITELJIMA ZA PROSLAVU DJEČJEG ROĐENDANA U VRTIĆU

Poštovani roditelji,
dječji vrtić kao odgojno obrazovna ustanova podliježe strogim higijensko- sanitarnim propisima koji jasno određuju standarde vezane za sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane u vrtiću. Isto tako, vrtić kontinuirano vodi brigu o djecu s posebnim potrebma u prehrani ( alergijama i dr.).
Kako bi smo zadovoljili gore navedene kriterije za PROSLAVU DJEČJEG ROĐENDANA preporučujemo:
  • Svježe voće
  • Prirodni 100 % voćni sokovi
  • Slane grickalice ( krekeri, štapići, kukuruzni smokići)
  • Zdravi keksići ( Grancereale, McVities Digestiv, sport keksići, čajni kolutići, petit keksi, plazma keksići)
Namirnice koje donosite moraju biti originalno zapakirane s urednom deklaracijom i rokom uporabe. Količina namirnica neka bude simbolična, jer jednom otvoren paket ne smije se duže čuvati.
Nikako ne donositi grickalice s masnoćama (čips) s kikirikijem (smokiće), bombone, lizalice, čokolade, sladoledne  torte. Torte i kolače  (domaće ili slastičarske proizvodnje) STROGO je zabranjeno unositi u vrtić.
Roditelj slavljenika može za svako dijete u grupi složiti mali poklon paktić u obliku torte od papira ili sl.(za ponijeti kući), te donijeti jednokratne čaše, tanjuriće, salvete (prema želji i mogućnosti).
Djeca svoje rođendane slave na različite načine: u obitelji, s prijateljima u igraonici, u  vrtiću proslava rođendana je važna svakom dijetetu  stoga su i sve aktivnosti na taj dan usmjerene na Vaše dijete.  
Ponekad se dogodi da imamo dnevno jedan ili dva rođendana, zato je važno  unaprijed dogovoriti s odgojiteljima koji dan će se isti održavati.  
Ukoliko dijete ima pozivnice za proslave rođendana u igraonici, može ih dijeliti u vrtiću samo ako su pozvana SVA djeca iz odgojne skupine.
U protivnom, ne možete  ih ostaviti odgojiteljima, već ih trebate  sami uručiti izvan vrtića.
Uprava vrtića 
 
 
                            

© 2024 Vrtić Sunce. Sva prava pridržana.